Interview met voormalig Feyenoord-speler Regi Blinker (2016).

Van 2013 tot 2014 werkte ik ruim een jaar lang in Londen als content creator (voice-over, commentator en editor) voor het internationale sportmediabedrijf Perform Group. Voor deze organisatie maakte ik internationale sportcontent interessant voor de Nederlandse markt. Zo gaf ik ook commentaar bij samenvattingen van de Tour de France, de Ligue1, de Belgische Pro League en de Portugese Primeira Liga, waar wij de online rechten voor hadden. De content die ik maakte, werd getoond op o.a. Voetbalzone, AD.nl, MSN en Wielerflits.

Nadat Voetbalzone voor enkele miljoenen euro’s werd overgenomen door Perform Group, bleef ik nog vijf jaar lang voor het bedrijf vanuit Nederland werken als sportjournalist. In die rol mocht ik o.a. sporticonen (van Marco van Basten tot Max Verstappen) interviewen, maakte ik in 2017 en 2018 de kampioenschappen van Feyenoord en PSV van dichtbij mee, interviewde Eredivisiespelers in de mixed zone en stelde vragen tijdens persconferenties van Oranje en grote clubs. Daarnaast gaf ik commentaar bij samenvattingen uit de Ligue1 en de UEFA Europa League, waar wij destijds de online rechten voor hadden.

Ook maakte ik als journalist goed bekeken content tijdens de promotie van Sparta (2016) en FC Emmen (2018). Geregeld ging die content viraal. M’n eerste viral video stamt uit 2014 toen ik het stopwoordje van Arsenal-trainer Arsene Wenger ontdekte. De video werd niet alleen in Nederland maar over de hele wereld gebruikt. Verder werden fragmenten van mijn interviews gebruikt voor Voetbal Inside (RTL7) en Pauw (NPO1).

In 2019 switchte ik binnen Perform Group naar DAZN, waar Voetbalzone onder kwam te vallen. Het merk DAZN staat in veel Europese landen bekend als Netflix van de sport. Werkinhoudelijk veranderde er niets. Ik bleef me focussen op het interviewen van toonaangevende sporters.

Wil je mij ook inschakelen als content creator? Kijk hier voor meer informatie of neem direct contact op.

Het interview en de quiz met Patrick Kluivert werd goed bekeken in Europese landen.

Deel dit artikel op social media >