Peter van Drunen schreef in 2017 een boek over het voetballeven van Oranje en Feyenoord speler Ruben Schaken die toen net een punt achter zijn carrière zette. Hij gunde de lezer een kijkje achter de kleedkamerdeur en liet ons smullen van anekdotes met smaakmakers als Graziano Pellè, Louis van Gaal en John Guidetti.

Voormalig ploeggenoten Jean-Paul Boëtius, Lex Immers, Tom Beugelsdijk en John Guidetti werkten belangeloos mee aan het boek.

De presentatie vond plaats in de Harbour Club in Rotterdam.

Hieronder een recensie van lezer Hans de Bock op bol.com die het boek perfect samenvat.

“Toen ik hoorde dat een biografie van Schaken uitkwam dacht ik eerst dat het een grap was. Naderhand bleek het waar te zijn, en raakte ik stiekem toch geïnteresseerd, waarna ik het boek deze zomer kocht en hiervan gesmuld heb. Schaken is een aardige kerel die zaken niet mooier maakt dan ze zijn. Zijn verhaal geeft een leuke inkijk in zijn eigen loopbaan. Van een kansarm gezin in Amsterdam naar een kansrijke jeugdspeler. Naar de kelder van de Jupiler, vervolgens de glorie bij VVV en succesvolle jaren bij Feyenoord als laatbloeier. Dit allemaal gevolgd door een avontuur bij Oranje, in Azerbeidjan, en een toetje bij ADO.

Hij beschrijft op leuke wijze de sfeer in de kleedkamers, de handelswijze van verschillende trainers (Been, Koeman, Van Gaal en Rutte) en heeft grappige anecdotes over andere spelers (o.a. Honda, Martins-Indi, Guidetti, Pelle). Eigenlijk vertelt hij alle dingen die je vaak hoopt tegen te komen in voetbalinterviews of praatprogramma’s, maar die men allemaal niet meer mag zeggen door de mediatrainingen.

Verder leest het lekker weg, en heb je het boek zo uit, heerlijk voor naast het zwembad, niet om de wereld te overpeinzen.”

Deel dit artikel op social media >