In opdracht van Voetbalzone produceerde en presenteerde ik de succesvolle vijfdelige online serie ‘Mee Met Marokko’ over het Marokkaanse voetbalteam op weg naar het WK 2018 in Rusland. 

Het Nederlands elftal had zich niet gekwalificeerd voor het WK in 2018. Om die reden volgde ik de Leeuwen van de Atlas op weg naar dat WK in Rusland. Er wonen namelijk bijna 400 duizend mensen met een Marokkaanse achtergrond in Nederland. Behalve dat het leuk en interessant kan zijn om meer te weten te komen over de Marokkaanse voetbalcultuur, was deze serie voor mij een mooie kans om bepaalde vooroordelen aan te kaarten en proberen weg te nemen. Mensen met een Marokkaanse achtergrond lagen zeker in die tijd namelijk behoorlijk onder vuur.

In elke aflevering van ‘Mee Met Marokko’ stond een ander thema centraal, zoals de de fans, het geloof of de tegenstanders. Ik regelde zelf de interviews met (ex-)voetballers als Karim El Ahmadi, Reza Ghoochannejhad, Ali El Kattabi, Nordin Boukhari en Yassin Ayoub. Met een camera ging ik op pad om ze te interviewen. Vervolgens heb ik op één dag een cameraman geboekt om veel Marokkaanse fans te bevragen over de verschillende afleveringthema’s. Deze beelden verdeelde ik per thema over de verschillende afleveringen.

Tekst gaat verder onder de video.

In de ochtendshow Start van Fernando Halman op FunX mocht ik mijn online show ‘Mee Met Marokko’ pluggen. 

‘Mee Met Marokko’ werd goed bekeken op de website van Voetbalzone en op de sociale kanalen van dit grote voetbalplatform. Voorafgaande aan de eerste groepswedstrijd tegen Iran verscheen om de dag een nieuwe aflevering én bij elke aflevering produceerde ik een social video voor Instagram, Twitter en Facebook van Voetbalzone.

Bekijk hieronder één van de afleveringen (over de fans) via mijn eigen YouTube-kanaal.

Tekst gaat verder onder de video.

Bekijk hierboven een aflevering van ‘Mee Met Marokko’.

Voor Voetbalzone schreef ik van 2017 tot en met 2020 geregeld artikels op basis van mijn video-interviews met bekende voetballers. Ik maakte deze content destijds in opdracht van mijn werkgever DAZN.

Deel dit artikel op social media >