In opdracht van Dona Daria interviewde ik keynote speakers, onder wie rapper Winne, over het onderwerp racisme en discriminatie, ter ondersteuning van het event dat ik later zou presenteren.

Winne neemt het mensen niet kwalijk als ze niet op de hoogte zijn van wat er zich afspeelt op het gebied van racisme en discriminatie in Nederland. “Maar wie beter weet, moet beter doen”, zei hij. Namens Dona Daria mocht ik Winne interviewen voor een video over racisme en discriminatie.

In het videogesprek komt ook Peggy Wijntuin aan het woord die zich jarenlang binnen en buiten de Rotterdamse gemeenteraad heeft ingezet voor een inclusieve samenleving. Op haar initiatief verrees in 2013 het Slavernijmonument op de Lloydpier, terwijl veel mensen in die tijd niet eens bekend waren met die zwarte bladzijde uit de geschiedenis. “Die onwetendheid moest absoluut doorbroken worden”, zegt Peggy daarover. “Want één op de acht Rotterdammers is nazaat van een Afrikaanse slaafgemaakte.”

Eerder nam ik een straatpraatvideo over discriminatie op voor Dona Daria en presenteerde ik een dialoogavond over racisme en discriminatie.

Reporter Peter van Drunen interviewt o.a. rapper Winne en Peggy Wijntuin over racisme en discriminatie in opdracht van Dona Daria.

Deel dit artikel op social media >