Voor De Havenloods Rotterdam schreef ik in februari 2021 het verhaal van Patrick van der Jaft alias Caveman010, die als verslaafde dakloze jarenlang door Rotterdam zwierf. Daarbij maakte hij sporadisch gebruik van de nachtopvang van de Nico Adriaans Stichting (NAS). Later, toen hij eenmaal was afgekickt met behulp van het RTL-programma Het Rotterdam Project, kreeg hij begeleiding vanuit de NAS. Lees hieronder de eerste twee alinea’s en lees hier het volledige verhaal. Later interviewde ik Patrick nog voor de social kanalen van de NAS. Check de video onder het artikel.

Rotterdam – “Van junk naar hunk”, zegt hij gekscherend als ik een foto van hem maak. Patrick alias Caveman010, bekend van het RTL-programma Het Rotterdam Project, kickte af van harddrugs, gooide het roer om en ging aan het werk als fotograaf. Het grote verschil met vroeger? “Ik ben een beetje meer van mezelf gaan houden.”

In Patricks jeugd begonnen de problemen. “Ik had heel veel nodig en ik kreeg het niet. Liefde, aandacht en gewoon iemand die er was…” Zijn vader was zwaar alcoholist. “Er was geen land met hem te bezeilen. Als je hem nuchter trof, was hij onderweg om dronken te worden.” Patrick wil niet dat de geschiedenis zich herhaalt als hij zelf ooit vader wordt. “Wat er ook gebeurt, ik ga het fucking anders doen.”

Deel dit artikel op social media >