Voor De Havenloods Rotterdam schreef Peter van Drunen in augustus 2021 het verhaal van Lesley den Haan, vrijwilliger bij Jobs-Score. Lees hieronder de eerste drie alinea’s en hier het volledige artikel.

Rotterdam – “Ik heb nu zestig euro per week”, zegt Lesley opgetogen. Hij staat al acht jaar onder bewind. “Ik wil er graag vanaf, maar de bewindvoerder zegt: je kan niet met je geld omgaan. Nou, ik heb al 45 euro gespaard in m’n spaarpot. Laat ze maar denken dat ik het niet kan.”

Lesleys moeder was 29 jaar geleden zwanger van een zevenling, waarvan uiteindelijk drie kinderen in leven blijven. Lesley is er één van. “Ik had zuurstoftekort en m’n broer een hersenbloeding. M’n moeder moest heel vaak naar het ziekenhuis, maar we hebben het overleefd. We waren sterke baby’s.”

Over zijn jeugd wil hij verder niet veel vertellen, behalve dat er volgens hem leugens werden verkondigd. “Ik haat mijn vaders kant, want door hen zijn we uit huis geplaatst. Zij hebben gezegd dat wij met onze handen op de grond aten, alsof we beesten waren. Ze zeiden dat m’n moeder…oké, mishandeling was waar…Maar dat ga je toch niet lopen zeggen?”

Deel dit artikel op social media >