Voor De Havenloods Rotterdam schreef Peter van Drunen in augustus 2021 over de uitgebreide kerstlunch in restaurant Jack op initiatief van Stichting Everyday People. Lees hieronder de eerste drie alinea’s en hier het volledige artikel.

Rotterdam – Kerstmis viel vroeg dit jaar in restaurant Jack. Want je weet nooit of er later dit jaar opeens weer een lockdown komt, zo is de gedachte van eigenaar Dennis van den Berg. Na een feestje met Shirma Rouse en dj’s op vrijdag, werd zaterdag Tweede Kerstdag gevierd. Tientallen dak- en thuislozen kregen een overheerlijke lunch aangeboden.

Kerstbomen, discobollen en uitbundige kerstverlichting. Het is een wat ongebruikelijk beeld voor de tijd van het jaar in het toch al rijkelijk gedecoreerde restaurant Jack in de Hofbogen aan de Raampoortstraat, maar volgens eigenaar Dennis staat nergens dat je kerst in december moet vieren. “En we willen het dit jaar niet weer mislopen. Je weet met corona nooit wat er gaat gebeuren.”

Eerste Kerstdag werd vrijdag 20 augustus gevierd, met zangeres Shirma Rouse en een handjevol getalenteerde dj’s. Een dag later was het Tweede Kerstdag, met een driegangenlunch van hoge kwaliteit voor kwetsbare Rotterdammers. “Juist voor deze mensen willen we het allermooiste en sjiekste”, zegt Asha Lachmann die namens haar stichting Everyday People initiatief nam voor deze lunch.

Deel dit artikel op social media >