In samenwerking met Dona Daria en Space010 zijn Peter van Drunen en Hans Kempen het project ‘Kleurrijk & Succesvol’ gestart. Tijdens dit project interviewen jonge, talentvolle podcast creators hun kleurrijke helden.

Het doel is dat de jongeren én hun luisteraars met de podcasts inzicht krijgen in de invloed die discriminatie en andere vormen van weerstand had op het leven van de geïnterviewden, hoe zij met deze (voor)oordelen zijn omgegaan en welke ingrediënten in hun leven voor succes hebben gezorgd.

De creators én hun luisteraars kunnen zich hierdoor laten inspireren en tools krijgen om zelf succes na te jagen. Tegelijk leren de jonge creators presenteren, editen en interviewen.

In beginsel richten de initiatiefnemers zich in dit project tot helden van kleur, maar ‘kleurrijk’ kan breder worden geïnterpreteerd. Zo willen de creators ongetwijfeld ook iemand uit de LHBTIQ+-community interviewen.

Kick-off training

Tijdens de kick-off training (zie foto’s hieronder) op 11 november legden Hans en Peter de basisprincipes van podcasting en gouden radioregels uit. Daarnaast kwamen gespreks – en interviewtechnieken aan bod. De trainingssessie werd afgesloten met een oefenpodcast die ze zelf moesten voorbereiden.

Onder de naam ‘Kleurrijk & Succesvol’ maken de talentvolle creators uiteindelijk vijf podcasts met vijf helden, die via zoveel mogelijk (social) mediakanalen worden verspreid. Daarna organiseert Dona Daria dialoogevents in de stad Rotterdam om onderwerpen, die tijdens de podcasts aan bod komen, in kleinere groepen te bespreken. Het doel daarvan is verder te verdiepen en van elkaar te leren.

Samenwerking

Dona Daria is een Rotterdamse organisatie die zich inzet voor een inclusieve samenleving. Space010 is de jongerenafdeling van Dona Daria. Hans Kempen werkt als talent coach bij FunX. Peter van Drunen werkt als presentator voor verschillende (media)bedrijven en is daarnaast werkzaam als maatschappelijk werker met dak – en thuislozen.

Het project ‘Kleurrijk & Succesvol’ wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, VSBfonds en Volskracht.

Deel dit artikel op social media >