Supermooi dat ik op 23 april 2023 mijn comeback mag maken als presentator van Radio Rijnmond Sport, dde legendarische sportshow van Radio Rijnmond waar ik als kind al naar luisterde. In deze extra lange aflevering (van 11:00 tot 19:00 uur) is ruimschoots aandacht voor het regionale topvoetbal. Zo schakel ik eerst naar de verslaggever bij FC Twente – Sparta en daarna volgt het live wedstrijdcommentaar bij Feyenoord – FC Utrecht van Dennis Kranenburg en Dennis van Eersel.

Radio Rijnmond Sport is een legendarisch sportprogramma dat voor het eerst werd uitgezonden bij de start van de omroep in 1983. De sportshow werd vooral bekend vanwege het enthousiaste en partijdige commentaar bij wedstrijden van Feyenoord door de Rotterdamse radiopresentator Hans van Vliet. Van Vliet, overleden in 2019, bracht voor het laatst in 2008 verslag uit van Feyenoord, maar zijn erfenis leeft nog altijd voort. Latere verslaggevers Jan-Dirk Stouten en Dennis van Eersel zetten Van Vliets stijl van verslaggeven – lekker Rotterdams en hartstikke partijdig – voort en het programma bleef immer populair.

Theo Koomen Award

In het eerste seizoen van het duo Sinclair Bischop en Dennis van Eersel als verslaggevers, veroverde Feyenoord de landstitel. Voor het wedstrijdverslag van de kampioenswedstrijd tegen Heracles werden Bischop en Van Eersel beloond met de Theo Koomen Award. “Buiten het overbrengen van sfeer, beschrijven ze op een professionele manier wat er op het veld gebeurt. Hun voetbal – en feitenkennis zijn dik in orde, ze zijn goed op elkaar ingespeeld en gunnen elkaar de microfoon”, zei juryvoorzitter Evert ten Napel destijds bij het uitreiken van de award.

Het programma wordt tegenwoordig gepresenteerd door Jesse van Someren en soms door Bart Nolles en Ronald van der Geer. Echt supercool om een programma met zo’n mooie geschiedenis af en toe te presenteren als invaller. Vier jaar geleden maakte ik mijn debuut bij een wedstrijd van Feyenoord tegen FC Utrecht. Nu is Utrecht weer de tegenstander, maar staat Feyenoord er veel beter voor. En het is ook te gek dat Sparta in een rechtstreeks gevecht om de vijfde plaats tegen FC Twente speelt én dat ook de topper tussen PSV en Ajax wordt afgewerkt. Een heerlijke sportmiddag dus!

Wil je Peter van Drunen ook inzetten als presentator, interviewer of als voice-over voor jouw video, podcast of voor een (online) event? Kijk hier voor meer informatie en bekijk hier zijn showreel.

Deel dit artikel op social media >