Vier weken lang presenteerde ik het programma Dwars Door Rijnmond voor Radio Rijnmond. Tijdens deze periode (mei-juni 2023) verving ik vaste presentator Erik Lemmers, die op vakantie ging naar Australië. 

Tijdens deze vier weken volgde ik o.a. een mode-ontwerpster op weg naar de presentatie van haar eerste bruidscollectie. Daarnaast ging ik met stadsgids Rob van der Wiel op “oorlogspad” in Rotterdam. Van der Wiel kroop in de huid van Kolonel Scharroo, opperbevelhebber van de Rotterdamse strijdkrachten tijdens de Strijd om de Maasbruggen. Hij leidde me op de radio langs de plekken waar deze strijd plaatsvond.

Ook maakte ik drie uur live radio bij de KunstKijk in het dorp Stad aan ’t Haringvliet op het eiland Goeree-Overflakkee. Verder was ik live bij Beeldentuin Ravesteyn in Heenvliet om daar kunstwerken te bekijken en kunstenaars te interviewen en maakte ik Dwars Door Rijnmond vanuit Vlaardingen, waar een groep enthousiastelingen een heuse Kubb-competitie hebben opgezet.

Tijdens mijn vervanging werd Feyenoord kampioen en mocht ik, in samenwerking met regisseur Cris Rolandus, de huldiging van Feyenoord live op Radio Rijnmond presenteren. Dit was één van de best beluisterde uitzendingen van de laatste maanden. Ook was ik te gast bij Rijnmond Revalidatie, waar ik indringende gesprekken voerde met professionals en patiënten. Later maakte ik nog live radio vanuit het Erasmus MC waar ik gesprekken voerde met mensen die zouden deelnemen aan de Run4Daniel en de Swim4Daniel.

Bekijk hieronder een fotocompilatie van mijn radio-avonturen.

Wil je Peter van Drunen ook inzetten als presentator, interviewer of als voice-over voor jouw video, podcast of voor een (online) event? Kijk hier voor meer informatie en bekijk hier zijn showreel.

Deel dit artikel op social media >