In de afgelopen maanden mocht ik geregeld het fameuze programma Radio Rijnmond Sport presenteren tijdens de bekerduels van Feyenoord en Excelsior. 

Op dinsdag 16 januari presenteerde ik een aflevering met de bekerduels Excelsior-FC Groningen en Excelsior Maassluis-ADO Den Haag. Helaas werden beide regionale clubs uitgeschakeld. Op woensdag 24 januari stond de achtste finale van het KNVB Bekertoernooi tussen Feyenoord en PSV op het programma. Feyenoord won deze bekerkraker met 1-0. Tot slot presenteerde ik ook het programma rondom de wedstrijd Feyenoord-AZ in de kwartfinales. Die wedstrijd werd met 2-0 gewonnen door de Rotterdammers.

Supermooi om dit prachtige programma weer te mogen presenteren als invaller. Sportshows hebben namelijk iets magisch. Met de openingstune kom je meteen in de stemming. Daarna is het aan de presentator om de show ‘neer te zetten’, om het belang van de wedstrijden duidelijk te maken en de sfeer erin te brengen. Vervolgens stelen de verslaggevers de show met hun enthousiasme.

Riddersportshow

Als tiener werd ik vaste presentator van de Riddersportshow op Radio Ridderkerk. Ook die show had zo’n heerlijke openingstune, vergelijkbaar met die van NOS Langs de Lijn en Radio Rijnmond Sport, waardoor je meteen voelt dat er iets bijzonders te gebeuren staat. Later (in 2010-2011) viel ik een paar keer in voor Edward van Cuilenborg als presentator van Megastad FM Feyenoord Live. Destijds had de Rotterdamse lokale zender Megastad de Feyenoord-rechten tijdelijk van Rijnmond had overgenomen.

Radio Rijnmond Sport

In maart 2019 presenteerde ik voor het eerst Radio Rijnmond Sport, het legendarisch sportprogramma dat voor het eerst werd uitgezonden in 1985. Deze sportshow werd vooral bekend vanwege het enthousiaste en partijdige commentaar bij wedstrijden van Feyenoord door de Rotterdamse radiopresentator Hans van Vliet. Van Vliet, overleden in 2019, bracht voor het laatst in 2008 verslag uit van Feyenoord, maar zijn erfenis leeft voort. Latere verslaggevers Jan-Dirk Stouten en Dennis van Eersel bleven ’typisch Rotterdams en partijdig’ verslag uitbrengen en het programma bleef immer populair.

In het eerste seizoen van het duo Sinclair Bischop en Dennis van Eersel als verslaggevers, veroverde Feyenoord de landstitel. Voor het wedstrijdverslag van de kampioenswedstrijd tegen Heracles werden Bischop en Van Eersel beloond met de Theo Koomen Award. “Buiten het overbrengen van sfeer, beschrijven ze op een professionele manier wat er op het veld gebeurt. Hun voetbal – en feitenkennis zijn dik in orde, ze zijn goed op elkaar ingespeeld en gunnen elkaar de microfoon”, zei juryvoorzitter Evert ten Napel destijds bij het uitreiken van de award.

Vier jaar geleden maakte ik mijn debuut als invalpresentator bij een wedstrijd van Feyenoord tegen FC Utrecht. Op 23 april 2023 presenteerde ik wederom een wedstrijd van Feyenoord tegen Utrecht. Daarna waren Go Ahead Eagles (30-09), PEC Zwolle (08-10) en AZ (12-11) tegenstander van de club uit Rotterdam-Zuid.

Wil je Peter van Drunen ook inzetten als presentator, interviewer of als voice-over voor jouw video, podcast of voor een (online) event? Kijk hier voor meer informatie en bekijk hier zijn showreel.

Deel dit artikel op social media >