Voor Stichting Everyday People was ik dagvoorzitter tijdens de lancering van het tweede EP magazine. Everyday People is een stichting die zich inzet voor ‘alledaagse mensen met ongewone problemen’: van (voormalig) daklozen en kinderen tot ouderen

Het evenement was fantastisch opgezet door Asha Lachman, oprichtster van de stichting. Zij heeft oog voor schoonheid en detail. Alles moet voor haar tot in de puntjes perfect geregeld zijn, of het event nu voor voetballers, mensen van het koningshuis of daklozen is. Niet geheel toevallig waren al deze groepen vertegenwoordigd bij deze lancering die plaatsvond bij JEX.

Nadat ik het enthousiaste publiek welkom had geheten, riep ik telkens wat mensen naar voren die een belangrijk aandeel hadden in de totstandkoming van de stichting of het magazine. Zo interviewde ik voormalig politiewoordvoerder Klaas Wilting, voetbaltrainer en EP-ambassadeur Henk Fraser en DJ Savage X (ook EP-ambassadeur).

Daarnaast sprak ik op het podium met gravin Eloise van Oranje Nassau en haar zakenpartner Thomas Latcham. Zij openen binnenkort samen met prinses Laurentien hun eigen kledingwinkel met tweedehands kleding uit het hoge segment. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Everyday People.

Mooi om te zien hoeveel mooie mensen Asha aan de stichting weet te binden.

Tekst gaat verder onder de foto.

Op het podium met gravinfluencer Eloise van Oranje en haar zakenpartner Thomas Latcham.

Ook Jeroen Nederveen, die lange tijd dakloos was en nét een huis gevonden had, sprak een inspirerend woordje tot de zaal. Zelf richtte Asha zich ook tot het publiek en het ‘Slotwoord’ was van Feyenoord-trainer Arne Slot, weliswaar via video, omdat hij zich in real life alweer aan het voorbereiden was op de derby tegen Excelsior en de CL-kraker tegen Atlético Madrid.

Bij wijze van humor had ik een bal uit mijn auto meegenomen die prominente aanwezigen konden signeren. De opbrengst gaat naar een goed doel van de stichting, namelijk het Nieuwjaarsdiner van 6 januari 2024 in de Pauluskerk. Met 10 euro kun je daarvoor al een maaltijd sponsoren.

Tekst gaat verder onder de fotoserie.

 

Magazine

Op de cover van het magazine prijkt Arne Slot die, net als veel andere hoofdpersonen in het tijdschrift, fraai geportretteerd is door fotograaf Keith Shoolbred. In het magazine verder uitgebreide interviews met o.a. prinses Laurentien, Iceman Wim Hof, Anwar El Ghazi en Henk Fraser.

Voor dit magazine was het de bedoeling dat ik Arne Slot zou interviewen, maar helaas kon ik die dag niet. Daarom vroeg Asha journalist Oscar van Bekkum. Het heeft in elk geval een fraaie coverstory opgeleverd. Zelf interviewde ik nog wel Alex Klein, lid van de Raad van Bestuur van Sparta, voor het magazine.

Via deze link kun je het magazine bestellen. Daarmee draag je direct bij aan het goede doel.

Wil je Peter van Drunen ook inzetten als presentator, interviewer of als voice-over voor jouw video, podcast of voor een (online) event? Kijk hier voor meer informatie en bekijk hier zijn showreel.

Deel dit artikel op social media >